Bedrijfscertificering VCA* en VCA**

Bedrijfscertificering VCA* en VCA**

VCA gecertificeerde bedrijven werken met een VGM beheersysteem dat voldoet aan de ARBO-regels op het gebied van VGM. Prijs op aanvraag.

VCA Advies Bedrijfscertificering

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. VCA gecertificeerde bedrijven werken met een VGM beheersysteem dat voldoet aan de ARBO-regels op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu. Een VCA Bedrijfscertificaat vergroot uw kansen op opdrachten omdat steeds meer opdrachtgevers alleen werkzaamheden uitbesteden aan VCA gecertificeerde bedrijven.

De bedrijfscertificering

De eerste stap op weg naar een VCA Bedrijfscertificering is het laten uitvoeren van een risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) voor uw bedrijf. De risico-inventarisatie en evaluatie vormt de basis van uw bedrijfscertificering. Tilstra Opleidingen ondersteunt u met het opzetten van een VCA systeem dat past bij uw organisatie. Vervolgens wordt dit VCA-systeem in uw organisatie geïmplementeerd en kan het worden getoetst door een onafhankelijke audit-instelling. Bij voldoende resultaat is uw VCA-Bedrijfscertificering een feit.

Certificering voor ZZP'ers

ZZP’ers kunnen zich niet als bedrijf laten certificeren. Om toch aan de voorwaarden van VCA te voldoen moet de ZZP’er:

- een geldig VOL-VCA diploma bezitten
- werken met aantoonbaar goedgekeurd materieel
- een risico-inventarisatie en evaluatie hebben uitgevoerd

De risico-inventarisatie en evaluatie

In de risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) worden alle risico’s opgenomen die voor uw organisatie en werkzaamheden relevant zijn. De risico’s worden vervolgens opgenomen in een plan van aanpak. De risico-inventarisatie en evaluatie is een verplichting vanuit de ARBO-wetgeving.

Interesse

Wilt u ook uw voordeel doen met een VCA-Bedrijfscertificering? Neem dan gerust contact op voor informatie of een vrijblijvend gesprek.

  • informatie
  • aanmelden