Slipcursus vrachtauto

Slipcursus vrachtauto

» Ontvangst koffie/thee 
» Zit- en stuurhouding
» Rem- en uitwijkoefening
» Over- en onderstuurtraining
» Evaluatie


Rijvaardigheid

Tijdens een anti-slipcursus voor de vrachauto oefent u de belangrijkste oefeningen in een ongevalsituatie. De slipcursus wordt uitgevoerd door het Verkeersopleidingscentrum.

U leert veilig uitwijkmanoeuvres uit te voeren tijdens een noodstopsituatie. U doet ervaring op met onderstuur (voorwielslip) en overstuur (achterwielslip). Door middel van speciale uitwijkmanoeuvres leert u weer de controle over uw voertuig te krijgen.

Voor wie is de training geschikt?

De training is geschikt voor elke chauffeur met een vrachtauto rijbewijs. Voor particulieren zijn er speciale cursus dagen waarop iedereen kan inschrijven. Voor bedrijven hebben wij specifieke programma's, de programma's kunnen eventueel aangepast worden aan uw wensen.

Begeleiding

De anti-slipcursus wordt gegeven door een ervaren docent van het Verkeersopleidingscentrum. De docent zorgt ervoor dat elke cursist optimaal begeleid wordt. De verschillende onderdelen waaruit de slipcursus bestaat, worden op een zo efficiënt mogelijke manier behandeld. Op deze wijze krijgt iedereen ruimschoots de mogelijkheid om de stof eigen te maken.

nascholing code 95

De cursus kan mee tellen voor de nascholing code 95 voor beroepschauffeurs. Indien de cursus mee moet tellen voor de nascholing, dient dit minimaal 5 werkdagen voor aanvang van de cursus te worden aangegeven.

  • Informatie
  • Aanmelden