Slipcursus basis 1 uur

Slipcursus basis 1 uur

» Ontvangst koffie/thee 
» Rem- en uitwijkoefening
» Over- en onderstuurtraining
» Evaluatie

€ 49,50

Anti-slipcursus

Tijdens de anti-slipcursus wordt er gereden in voertuigen van het opleidingscentrum. Deze voertuigen zijn speciaal aangepast om de diverse oefeningen op een zo realistisch mogelijke manier te verzorgen. Om de slipcursus met eigen voertuig te volgen geeft ook vele voordelen, u moet tenslotte ook met uw eigen voertuig veilig de weg op kunnen.

Basis cursus

Tijdens een basis cursus oefent u de belangrijkste oefeningen in een ongevalsituatie. De slipcursus wordt uitgevoerd door het Verkeersopleidingscentrum.

U leert veilig uitwijkmanoeuvres uit te voeren tijdens een noodstopsituatie. U doet ervaring op met onderstuur (voorwielslip) en overstuur (achterwielslip). Door middel van speciale uitwijkmanoeuvres leert u weer de controle over uw voertuig te krijgen.

Voor wie is de training geschikt?

De training is geschikt voor particulieren of bedrijven. Voor particulieren zijn er speciale cursus dagen waarop iedereen kan inschrijven. Voor bedrijven hebben wij specifieke programma's, de programma's kunnen eventueel aangepast worden aan uw wensen.

Begeleiding

De anti-slipcursus wordt gegeven door een ervaren docent van het Verkeersopleidingscentrum. De docent zorgt ervoor dat elke cursist optimaal begeleid wordt. De verschillende onderdelen waaruit de slipcursus bestaat, worden op een zo efficiënt mogelijke manier behandeld. Op deze wijze krijgt iedereen ruimschoots de mogelijkheid om de stof eigen te maken.

Tijdens de slipcursussen wordt er gewerkt met een roulatiesysteem. Er nemen meerdere personen per voertuig deel aan de slipcursus. Op deze manier wordt ook ervaren hoe het is om diverse anti-slipoefeningen op de passagiersstoel of achterin mee te maken.

  • Informatie
  • Aanmelden