ACTIE! Avondcursus vaarbewijs 2

ACTIE! Avondcursus vaarbewijs 2

Spoedcursus vaarbewijs 2 in 2 avonden. Een avondvullend programma als aanvulling op uw thuisstudie

€ 114,50

Examen training op niveau

Kom nu in 3 avonden een cursus bij ons volgen om de puntjes op de i te zetten voor het Vaarbewijs examen. Deze cursus dient als goede aanvulling op uw zelfstudie. Tijdens deze avond cursus worden de struikelblokken voor het examen behandeld, ook komen examentips aan bod en zal er tijd zijn om uw vragen te beantwoorden.

Klein vaarbewijs 2

Voor het varen op alle binnenwateren, dus inclusief de bij Klein Vaarbewijs I uitgezonderde binnenwateren.
Om in het bezit te komen van het Klein Vaarbewijs II dient u zowel het examen klein vaarbewijs 1 als het examen klein vaarbewijs 2 met goed gevolg te hebben afgelegd. Het Klein Vaarbewijs II geldt ook in het buitenland als International Certificate of Competence (ICC) voor inland and coastal waters.

De cursus Vaarbewijs 2 bestaat uit 2 avond cursussen of 1 dagcursus. Data en lestijden zijn te lezen op het Cursusrooster.
Wie snel over zijn vaarbewijs wil beschikken of geen gelegenheid heeft om meerdere avonden naar cursus te gaan, kan kiezen voor priveles of een dagcursus.

Opleidingen

Gebruikt wordt het cursusboek Klein Vaarbewijs I en II.
De combinatie van Vaarbewijs 2 aanvullend met Vaarbewijs 1 geeft het Vaarbewijs 2. En daarmee mag op alle binnenwateren gevaren worden.

Voor of tijdens de cursus kunt u leermiddelen aanschaffen. Het advies is om voor de cursus de leermiddelen goed door te nemen.

In de cursus komen aan de orde:

Met het vaarbewijs 2 mag je overal varen in binnen- en buitenland. Het vaarbewijs 2 is de combinatie van vaarbewijs 1 en vaarbewijs aanvullend. Met vaarbewijs 2 mag je dus ook varen op IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee, Eemsmonding, Westerschelde en Oosterschelde.
De cursus Vaarbewijs Aanvullend is wat pittiger dan Vaarbewijs 1. Er wordt veel geoefend met de kaart, koersplotter en passer. Het is een echte `doe-cursus`.
Onderwerpen in Vaarbewijs Aanvullend zijn:
> GPS gebruik
> Plaats- en koersbepaling
> Werken met het kompas. Kompasfouten compenseren.
> Stroomconstructies maken voor het varen op getijdenwater.
> Getijdenberekeningen maken
> Vaarregels voor op zee en de grote binnenwateren.
> Meer meteorologie

U kunt direct uw cursus online plannen.
Staat uw gewenste datum er niet bij?
Neem dan contact met ons op en we plannen samen een datum naar wens!

  • Informatie
  • Kies datum